Campervakantie met kinderen

happy little campers

Degene die ons kennen of volgen op social media kan het niet ontgaan zijn… Wij hebben een camper gekocht!
En we gingen er mee op vakantie, met de kids!
Wat we er van vonden en wat we volgende keer wel of niet doen, lees je vandaag hier.

Het is alweer een tijdje stil hier op Early up.
Druk met van alles en nog niks en soms ook gewoon geen puf of zin. Maar dat is een verhaal voor een andere keer. Want we hebben dus een camper gekocht en daar wil ik wel graag over vertellen!

Onze Otis, zo als hij is gedoopt  (je camper hoort er pas bij als hij een naam heeft, just so you know ;)) is een Hymer integraal camper. Dat wil zeggen dat we een hef bed hebben boven de bestuurder en de bijrijders stoel, in plaats van een alkoof, zo als je ook vaker ziet. Otis is een oudje uit het zelfde bouwjaar als ik.
Het was nagenoeg liefde op het eerste gezicht, en hoewel ik het nooit achter mezelf had gezocht, ben ik in die korte tijd al echt een beetje van Otis gaan houden.
Het is een camper met karakter en charme. En ook wat gebreken ja, maar dat hoort erbij als je wat op leeftijd bent 😉

Hoewel we eerst van plan waren om Otis aan een grondige metamorfose te onderwerpen, kwamen we er al snel achter dat dat meer tijd en geld kost dan we op dit moment hebben.
En zo hebben we wat postertjes opgeplakt, wat plankjes geverfd, wat accessoires en huisraad gekocht en niet onbelangrijk de jongen een grote beurt gegeven bij de garage. Oh ja en natuurlijk een lekkere douche 😉
Otis is echt een 2e huisje. We hebben een wc, genoeg zit plekken, een tafel, 2 2persoons bedden, flink wat kastruimte en een keukentje.
Ook een garage waar de nodige spulletjes voor buiten in kunnen ontbreekt niet.
Sinds we Otis hebben zijn we al aardig wat dagjes en nachtjes op pad geweest. Echt ideaal want je hebt alles bij de hand!

camper life

We hebben 3 gordels achterin en zo doende kunnen ook de jongens veilig met ons mee op pad.
Ze vinden het allebei super leuk! De oudste noemt hem al Otis en de jongste spreekt liefkozend over ‘amper’.
Ik moet zeggen dat ze wel wat ver weg zitten en de afgelopen reis (300 km waar we bijna 5 uur over deden, Otis rijdt maar 80) was het een hele uitdaging. Ik ben 100 duuzend keer opgestaan, voor vooral de jongste die er niet zo’n zin in had.
De volgende reis ga ik dan ook zeker zorgen voor iets van een hanger waar de IPad of onze film schermpjes inkunnen, want 5 uur kachelen met een gillend kind achter in is niet zo’n pretje kan ik je zeggen.

Life is simple. Eat. Play. Sleep. Camp. Repeat.

Maar goed, we waren dus 1 week op vakantie vorige week.
We hadden geweldig weer! (Ja met zn 4en slapen in een camper waar het is 32 graden is, is best een dingetje, maar ik mag niet klagen, regen en 15 graden was vervelender geweest).
Eerst gingen we een vriendin opzoeken in de buurt van Amsterdam en stonden daar op een mooie camping en daarna nog een week op dezelfde camping in Overijssel.
Camping de Kleine Wolf, mocht je eens in de buurt zijn 😉
Achteraf hadden we echt niet ‘zo ver’ gehoeven, maar vooruit.
Het was een mooie camping met volop faciliteiten voor jong en oud, zoals een prachtig buiten zwembad, een strandje en wandelroutes door het bos.
Er was alleen niks in de buurt en dat is met een camper wel onhandig. Je pakt niet zo snel alles weer in om even boodschappen te gaan doen…
Volgende keer nemen we dus zeker fietsen mee, het maakt je een stuk mobieler!

camping de kleine wolf
camping de kleine Wolf

 

#camperlife

Hoewel de camper niet groot is, ongeveer 2 bij 6, hebben we elkaar weinig in de weg gelopen.
We hebben er wel voor gezorg dat alle spullen hun eigen plekje hadden en zorgde er ook steeds voor dat dit zo bleef. Dat moet wel, anders wordt het snel een troepje en daar krijg je (ik toch in ieder geval ;)) last van na een tijdje.
Omdat het tijdens onze vakantie mooi weer was konden we veel buiten zitten, dat scheelt ook!
Met de kinderen ging het echt goed! Ze waren allebei redelijk snel gewend en na een aantal dagen hadden we een goed ritme te pakken, ook qua slapen.
De hele dag buiten zijn doet wonderen en de camper met al onze eigen spulletjes draagt ook bij aan een vertrouwd gevoel, zowel voor ons als voor de kinderen.

Home is where you park it

Op pad zijn met de camper geeft een bepaald soort vrijheid!
Niet zonder reden kan je in Nederland niet zomaar overal de nacht doorbrengen met je camper, maar er zijn tegenwoordig wel heel erg veel camper plaatsen waar je goedkoop kan overnachten met je camper en zelfs speciale parkeerplaatsen waar je een dagje lekker kan staan.
Veel wat oudere mensen maken gebruik van de speciale camper overnachtingsplaatsen.
Omdat wij graag wat meer faciliteiten en vriendjes voor de kinderen willen, kiezen we voor de (vaak iets duurdere) campings.
En in sommige landen mag je overal staan… dat is natuurlijk de ultieme vrijheid!
Voorlopig gaan wij dat niet ervaren, want Otis zuipt als een gek en heeft waarschijnlijk al moeite met de heuvels in Limburg 😉

Maar, volop leuke campings in ons eigen land en buurlanden, dus wij gaan nog een hele tijd genieten samen met Otis en herinneringen maken met onze boefjes!

Iemand van jullie wel eens met een camper op pad geweest?
Ben benieuwd! Laat vooral een reactie achter in de comments, dat vind ik leuk 🙂

X Kim

 

Ook leuk:

16 reacties

 1. Super leuke manier om ook voor kortere tijd even echt (onder)weg te zijn! ik ben enkele weken geleden met mijn nicht van 24 drie dagen met haar (!) vw busje “MammaMuh” (spreek: mammamoe) op pad geweest in Oostenrijk en Italië. Voor mij de eerste keer en het was super leuk! Heel basic, zonder WC, wel langs de straat geslapen! Zal er ook nog iets over willen schrijven, maar ja, wat jullie al zeggen – druk met van alles 😉
  Ik zal zeggen: geniet ervan! Ik blijf jaloers mee lezen en gun het jullie van harte 🙂

  1. Nou dat klinkt ook als een heerlijke vakantie zeg!!!
   Wie weet vind je ooit nog eens de rust om er over te schrijven 😉 of zelf ooit een camper aan te schaffen!
   Leuk dat je meeleest en dankje voor je reactie!

 2. Super zeg! Wij zijn in 2011 zeven maanden met een camper ( en twee kinderen)in Amerika en Canada aan het reizen geweest. Dit was zo gaaf. Normaliter kamperen we met tent, maar ik ben en blijf een camper fan 🙂

  1. Wauw Lodi, dat klinkt fantastisch!!
   Echt een droom ook hier. Paul en ik hebben elkaar de belofte gemaakt dat wij ooit ook nog eens met een camper door Amerika gaan.
   Heb je ergens over jullie avontuur geschreven? Ik zou het graag lezen!

 3. Leuk om te lezen! er gaan steeds meer gezinnen op pad met de camper, leuk vind ik dat! ik lees ook graag alle tips en leuke plekjes. Wij hebben begin deze zomer ook een camper gekocht. Een vast bed achterin en alkoof, hij is best ruim. Ook een oudje maar met een vernieuwde motor (met een gangetje van 130 kilometer, en een zuinige diesel).
  Heb je ook tips voor bijvoorbeeld het vervangen van kussens? of bed bekleden?
  Wij genieten in ieder geval enorm! het was een impuls aankoop maar ik had niet gedacht dat we er zoveel plezier van zouden hebben. We gaan vaak nachtjes weg en woensdag en vrijdag middag staan we op de plaatselijke camping. We hebben nu heel vaak een vakantie gevoel met de camper. En deze winter gaan we hem leuk oppimpen.

  1. Dankjewel voor je reactie! Nou he, campers zijn hip!
   Ik las dat de verkoop met 59% is gestegen!
   Jullie camper klinkt erg fijn. 130 km per uur? Wauw … dat gaat lekker vlot! 🙂
   Op Caravanity staan heel veel camper en caravan tips. Ken je dat al?
   Deze bijvoorbeeld voor het snel en makkelijk bekleden van kussens
   https://www.caravanity.nl/easy-does-it-bank-bekleden/

   Jullie ook veel camper en vakantie plezier!

 4. Heel leuk en ook herkenbaar. Wij hebben sinds 2015 een camper. Hij of zij is geboren in 1992. Wij hebben hem in 2016 de naam Trubbeltje gegeven. Nederlandse verbastering van het Engels Troubles. Trubbeltje had nogal wat problemen in het begin. Intussen zijn we al 2x Frankrijk door geweest. Fantastisch. Net terug van een paar dagen Luxemburg en daarna drie dagen in Vaals. Ik ben ook met een blogjr begonnen. Veel plezier nog met de camper.

  1. Dankje voor je reactie Henry! Net even je blog bekeken, leuk! Mooie plaatjes ook 🙂
   Vaals is een mooie omgeving he?
   Willen wij ook nog eens naar toe met Otis.
   Het gaat inmiddels wel wat beter met Trubbeltje begrijp ik? Gelukkig!
   Jullie ook veel camper plezier, ik hou jullie blog in de gaten 🙂

 5. Superleuk om te lezen! Vooral dat het wel goed komt met slapen, daar ben ik toch meest benieuwd naar. We maakten al eens een kort tripje met onze 6mnd oude dochter, was heerlijk. Het is voor ons ook een droom een eigen camper te hebben, denken aan zelfbouw… maarja tijd, en geld :). In ieder geval staat er een campertrip op de planning, over een maandje toeren we 3,5 week door Noorwegen!

  1. Dankje Anniek!!
   Ja dat slapen vonden wij ook wel even spannend hoor!
   En wat heerlijk een trip naar Noorwegen, zo lang ook!
   Huren jullie dan een camper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge