Mountainbiken: een keer wat anders!

Paul – Ik had wel zin om wat te doen maar wist niet of ik zin had om wat te doen… Ken je dat?

earlyupandrunning mtb

Ik zat al de hele ochtend thuis omdat ik moest wachten op een monteur, die zou die ochtend onze ketel zijn jaarlijkse beurt komen geven. En je weet, hoe langer je wacht met een sportieve activiteit, hoe hoger de drempel wordt.

Echt mooi weer was het niet, het waaide en regende, echt grijs weer. Ik kon weer op de racefiets stappen en voor de zoveelste keer deze winter regen en wind trotseren. Maar iets in mij zei, pfff, geen zin! Ik zag het even niet zitten om op de smalle bandjes te gaan.

earlyupandrunning mtb

Dan blijven er eigenlijk twee opties over, thuis blijven hangen of de MTB pakken. Dat thuis hangen klinkt aantrekkelijk maar ik voel mij er nooit beter van. Meestal heb ik eind van de dag spijt van mijn keuze. Dus toen de ketel welbevonden was heb ik direct mijn fietstenue aangetrokken en mocht de racefiets een rustdag nemen.

earlyupandrunning mtb

In het Vlissingse Nollebos schijnt een nieuw MTB parcours te zijn maar ik weet niet waar deze start en hoe hij loopt, ik heb het nog op Facebook gevraagd maar tot op heden nog geen antwoord gehad.

earlyupandrunning mtb

Zodoende besloot ik naar het Ritthemse bos te gaan. dat Nollebos komt nog wel!

Officieel mag je in het Ritthemse bos niet fietsen maar officieus heb ik daar op rustige, doordeweekse dagen niet veel boodschap aan. Sorry Staatsbosbeheer maar ik geloof niet dat een bos ooit iemands bezit geweest is.

Het is allemaal leuk geregeld met allerlei wetten en regels maar de natuur is van iedereen, right?

Het bos lag er perfect bij, namelijk heel blubberig! Ik moest weer even wennen aan de techniek. Je kunt niet plankgas de bocht door en het is bij een mountainbike normaal dat je achterwiel uitbreekt. Je blijft dan ook gewoon fietsen, daar zijn ze op gemaakt!

earlyupandrunning mtb

Als bij een racefiets het achterwiel in de bocht uitbreekt ben je de pineut en komt het aan op mazzel (of pech).

Het duurde niet lang voor ik en mijn materieel helemaal onder de blubber zaten, de klodders vlogen alle kanten op, prachtig! Dat is toch altijd een beetje de kers op de taart als ik in de herfst of winter op de mtb stap, vies worden!

earlyupandrunning mtb
Zoek de fiets…

Aan de andere kant van het bos kun je via een klein, trail-achtig paadje, de zeedijk op. Daar fiets je een paar kilometer over asfalt om weer het bos in te gaan. Maar je kan ook het strand op, ook leuk! Het eerste stuk is altijd pittig. Het mulle zand verslind je banden en als je net te weinig vaart hebt sta je stil. Zo ook deze keer!

earlyupandrunning mtb
Fort Rammekens.

Na een stukje wandelen is het langs de glooiing prima fietsen, zelfs een stukje door de zee is geen probleem. Als je je fiets nadien maar goed schoon spoelt natuurlijk!

earlyupandrunning mtb

Dat strand fietsen is ook meteen een goede oefenen voor de MTB Kustmarathon! Na een paar kilometer langs de grote plas ben ik weer terug het bos in gegaan, nog wat meer modderhappen!

Over een van de paden hing een grote boom, denk dat hij nog niet zo lang geleden omgevallen is. Kon er net onderdoor als ik plat op mijn fiets ging liggen!

earlyupandrunning mtb

Na een uur en 22 kilometer achter de rug was ik vies genoeg en ben ik weer naar huis gegaan. Daar werd ik streng toegesproken door oudste boef, hoe het kwam dat ik zo vies was, en mijn fiets helemaal vies, en mijn banden en mijn kont… Papa toch!

-Morgen, trouwens, bestaat earlyupandrunning één jaar! Rede voor feest! En wie jarig is, trakteert! Benieuwschierig? Kom dan morgen nog eens kijken!-

Ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge