TAG: I love sleep!

Paul – Hoera, weer een tag: I Love Sleep! Wat zijn er veel he? Deze tag kwam ik bij Mrs. Curly tegen, ze schrijft op haar blog over haar leven met een bunch of crazies. I quote!

Het leek mij leuk hem ook in te vullen, zeker omdat slaap, dankzij onze kindjes, nogal een dingetje is.

earlyupandrunning love sleep tag

Zin in een verhaal over drie en een half jaar slaapgebrek, gebroken en korte nachten? Of bijvoorbeeld de dag beginnen om 4 uur ’s ochtends terwijl ik daarna de nachtdienst in ga? Lees dan snel verder! 🙂

1. Hoe laat ga je meestal naar bed?

Laat ik voorop stellen dat mijn ritme verre van “normaal” is, door mijn werk kan ik niet echt zeggen dat ik elke avond netjes 0m 22:00 uur mijn hoofd op het kussen leg. Als ik weekend heb, dat kan in het “normale mensen” weekend zijn maar net zo goed doordeweeks, gaan we meestal tussen half tien en half elf naar bed. Hangt er een beetje vanaf hoe laat we gewekt worden door onze mannen!

Als ik middagdienst heb ben ik rond 23:45 thuis en ga ik een kwartiertje later naar bed. Als de nachtdiensten aan de beurt zijn wordt het helemaal een zooitje. Dan slaap ik, als het lukt, van 18:30 tot 21:30 om vervolgens zo chagrijnig als een paard wakker te worden. Dan werk ik van 23:30 tot 07:30 en ga ik rond 08:00 slapen. Vroeger sliep ik dan een gat in de dag maar tegenwoordig ben ik meestal om 13:00 wakker.

Tijdens mijn twee nachtdiensten slaap ik meestal 10 a 12 uur in totaal. Slopende dagen dus.

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik stop de oudste boef in, hij slaapt bij ons op de kamer omdat hij op z’n eigen kamer niet echt kon wennen. Dan kijk ik meestal even op m’n telefoon en als ik hem weg leg zeg ik altijd tegen Kim dat het wel genoeg is geweest en ze haar telefoon ook eens weg moet leggen. Al jaren moet ze er om lachen maar irriteert het haar ook!

earlyupandrunning love sleep tag

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Meestal moet ik dan plassen, dat helpt!

4. Wat is je favoriete slaaphouding?

Lekker op m’n zij! Slaap voor zover ik weet al mijn hele leven zo.

5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Ik ben een vrij gematigd mens, zodoende geloof ik niet dat er iets is waar ik zo enthousiast over ben dat ik mijn slaap er voor op geef. Nou ja… Als de benedenverdieping in brand staat, geef dan gerust even een seintje!

earlyupandrunning love sleep tag

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Als ik ochtenddienst heb om 06:00. Door de kindjes worden we tussen 05:30 en 06:45 gewekt. Dat is al veel beter dan het was, we hebben tijden gekend waarop het elke dag half vijf, vijf uur was.

7. Snoozen of direct opstaan?

Direct opstaan! Snoozen heb ik nooit gedaan, dat vind ik echt een vorm van zelf-pijniging. Je moet er tenslotte alsnog uit.

8. Slaap je uit in het weekend?

Soms slaap ik wat langer, tot een uur of 08:00. Echt uitslapen is het niet te noemen maar alsnog wel fijn.

earlyupandrunning love sleep tag

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?

Nu niet veel meer. Vroeger deed ik aan slaapwandelen en had ik vreetbuien. Toen ik nog alleen woonde werd ik een keer wakker in het trappenhuis, in m’n boxer. Ik droomde dat ik naar de bovenburen moest en was dus echt op weg. Gelukkig werd ik wakker voor ik daar aan de deur stond te pielen in m’n onderbroek!

Tijdens de nachtelijke vreetbuien at ik echt alles. Kaas, chip, nootjes, koeken, drop, winegums. Echt alles en heel veel. Ik had dan wel door dat ik aan het eten was maar had er totaal geen controle over. Ik maakte het mee maar kon er niks aan sturen. Als ik dan ’s ochtends wakker werd was ik het weer vergeten totdat ik mijzelf afvroeg waar die vieze smaak in m’n mond vandaan kwam… 😛

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Drie, twee voor Kim en een voor mij.

11. Wat heb je aan in je bed?

Een T-shirt en een boxershort.

earlyupandrunning love sleep tag

12. Slaap je met je sokken aan?

Nee, dat is te warm.

13. Hoe groot is jouw bed?

Uhm, 160×200?

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste dat ik doe…

Doen alsof ik nog slaap zodat Kim met de jongens naar beneden gaat… 😉

15. Droom je elke nacht?

Niet bewust.

16. Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?

Een koortsdroom welke ik als kind altijd had. Een vrouwenhand met een balpen die steeds harder en sneller op een stuk papier begon te krassen. Net zolang totdat je in complete paniek met je koortsige hoofd wakker werd. En als je daarna weer in slaap viel kwam de hand direct weer terug. Als ik ziek ben heb ik vaak koorts, de dromen die je dan hebt zijn echt geen pretje, vooral omdat ze vrij bizar zijn maar je ze niet van echt kunt onderscheiden.

Dat was ‘m! Als je deze tag over wil nemen om zelf in te vullen, ga je gang! Laat het even weten, dan lees ik mee!

Ook leuk:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge