Help! Ik heb een dreumes … en een peuter! 

Ja, echt, het zijn mijn lievelings, mijn schatjes, mijn allesjes.
Ik hou meer dan zielsveel van ze, wil ze nooit meer kwijt, nee echt nooit!
Maar man, man, iemand had me wel even mogen waarschuwen voor de combinatie dreumes & peuter

Peuter & dreumes

Onze oudste is nu bijna 3,5 en de jongste gaat richting de 16 maanden.
Ruim 3 en nog steeds een echte peuter. En de jongste bijna 16 maanden …. Ik zei bijna ja. Nu nog 15 maanden.
En de 15 maanden sprong, die is hier in volle gang.
Kennen jullie em, de 15 maanden sprong?  Oooooh zo leuk is ie. NIET.
Onze oh zo schattige, lichtelijk eigenwijze maar toch zo grappige baby is veranderd in een monsterlijke dreumes die de hele dag “Mee – Meee – MEEEEEE!” roept terwijl hij zijn armpjes uitstrekt met maar 1 enkel doel.
Opgetild worden en de heeeeeeele dag gedragen worden

Mee – Meeeee – MEEEEEEEEE!!

Echt wel gezellig en fijn enzo hoor, de hele dag zo’n zacht lijfje tegen je aan, maar op z’n zachtst gezegd wat uh… onpraktisch. Want er loopt nog een jongetje (lees: peuter) rond die ook aandacht nodig heeft.
En uiteraard het liefst nog net wat meer dan zijn kleine broertje.

Want hey, kom op mama, je moet echt elke minuut iets ontzettend – ontzettend belangrijks voor mij doen! Mijn veter zit los! En mijn haar zit in mijn oog! En ik heb dorst! En ook heel veel honger! En ik wil oma bellen. En mama waar is die ene blauwe auto? Waaaaaar is mijn blauwe auto? (En moet poepen … of heeft gepoept, alweer in zn luier … shit)

“MAMAAAAAAAA! Je moet mijn blauwe auto vinden! Nu mama! Wat? Kan je em niet vinden? Mijn blauwe auto?? Niet? Maar mama! IK.MOET.MIJN.BLAUWE.AUTO.NU.!!”

En mama, berg je dan maar. Want een peuter heeft drift aanvallen. En niet zo’n beetje ook.
En een dreumes die midden in zijn 15 maanden sprong zit … Die houdt daar dus echt geen rekening mee.
Die wil juist “Mee!!” en trekt ondertussen aan je broekspijp terwijl jij met stoom uit je oren echt vanuit de puntjes van je tenen probeert kalm te blijven en alles uit de kast haalt om peuter puber in tantrum te overtuigen dat de rode auto minstens zo leuk is als de blauwe auto.

relax mama

Kansloos

Kansloos allemaal natuurlijk…Want uiteindelijk ben je het komende half uur aan het zoeken naar de blauwe auto met je dreumes in je armen terwijl je peuter nog steeds pissig is…en jaloers dat z’n broertje in je armen hangt en daarom venijnig gaat doen. En dat je dreumes venijnig terug gaat doen omdat, tja …15 maanden sprong … “JONGENS STOP NOU EENS!” (Met lichtelijke  wanhoop in stem)

Nou ja, in mijn geval dan…

En dan is het pas half 8 in de ochtend en moet je nog de hele dag. Dus.????
Maar gelukkig sprak iemand ooit de wijze woorden  ‘Het is een fase’ en gelukkig weet ik inmiddels dat dat geen kletspraat is ????

En gelukkig weet ik ook, dat wanneer je er echt even doorheen zit… er altijd iets gebeurt waarvan je hart spontaan opwarmt en een sprongetje maakt!
Want ze zijn ook zooooo lief, en leuk en grappig die kindjes! ????

Als dat geen liefde is?! <3
Herkenbaar voor jullie? Of alleen maar model kindjes aan de andere kant van de lijn? 😉
Fijne avond in ieder geval en bedankt weer voor het meelezen!
X Kim

 

Ook leuk:

8 reacties

 1. Hahaha, heerlijk herkenbaar. Ik heb hardop gelachen om je stukje. Maar ik heb natuurlijk gewoon modelkinderen hier…. ahum… ????
  Het is een (van de vele) fase(s). Maar die laatste foto ???? Dan weet je dat het allemaal goed komt.

  Groetjes Madhurya

  1. Haha wat fijn voor jou ????
   Tof tw dat je er om moest lachen ????????
   En inderdaad gelukkig zijn er ook heel veel fijne dingen!!
   Jij hebt al bijna 20ers he? Wat gaat de tijd toch snel! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge