Op de racefiets: Grote ronde! Grote ronde! 

Paul – Deze week had ik, mazzelaar die ik ben, maar één nachtdienst in plaats van de gebruikelijke twee!

Ik dacht, als ik dan vroeg uit bed kom na gedane arbeid, wie weet is er tijd om lekker te fietsen! Je weet nooit of dat gaat werken, de ene keer wordt je wakker alsof er geen vuiltje aan de lucht is en de andere keer ben je doodmoe en turbo chagrijnig.

Vandaag; geen vuiltje aan de lucht! Voor ik mij kon bedenken of het weer om zou slaan stond ik met mijn fiets in de hand en zelf gehuld in racetenue (ahum!) klaar voor de start!

Ik was van plan om een grote rit te maken, langs de grenzen van het schiereiland waarop wij wonen.

Dus, richting de Vlissingse sluizen om daarna onderlangs de groene en minder groene boulevard de duinen in te duiken! De fietspaden lagen er prima bij! Tuurlijk, het is winter en dat merk je maar het was goed fietsen!

Eerste halte was, zoals vaak in mijn geval, Dishoek. Geen tijd voor een bakje koffie, er is werk aan de winkel. Door bos en duin vervolgde ik mijn weg via Westkapelle naar Zoutelande.

Inmiddels was de mist waarin Vlissingen verstopt lag verdwenen en liet de zon zich af en toe zien!

Best fijn want door alle neerslag en de vele mistige dagen is de luchtvochtigheid hoog. Iets drogere lucht fietst beter, vindt ik!

Na Zoutelande door naar Domburg, deze keer op de valreep via een ander en veel mooier fietspad! Mooie kronkelige weggetjes onderlangs de hoge duinen, hier een daar een watertje en wat bomen. Aanrader!

Het gebeurd wel eens dat ik bij het bereiken van Domburg de terugweg inzet maar daar was vandaag geen sprake van, nee, nee, all the way!

Dus in vliegende vaart (25 a 30 kilometer per uur ;-)) door naar Oostkapelle en daarna voor een geplande tussenstop naar Kustmarathon-stad Vrouwenpolder.

Daar aangekomen besloot ik het banaantje even uit te stellen, voor het zelfde geld zou ik ‘m straks hard nodig hebben tijdens een hongerklop!

Dat heb ik jaren geleden een keer gehad. Hongerklop,  kent u die uitdrukking? Ik wist niet hoe ik thuis moest komen, alles trilde. M’n spieren waren compleet leeg en ik geloof dat ik mij nog nooit zo nerveus gevoeld heb als toen. Akelig!

Maar dat was toen en nu zat ik op de fiets richting Veere. Want bij Vrouwenpolder fietste ik door, wist je nog!

Veere is mooi en gezellig maar vandaag was ik een voorbijganger! Mocht je eens in Zeeland zijn, dan is het leuk om er eens te kijken!

Via de sluizen achter het mooie Veere stak ik het kanaal door Walcheren over, grotendeels door de mens gegraven! Knap staaltje doorzettingsvermogen!

Dwars door Arnemuiden, door de Quarlespolder naar Ritthem om daar, “fanatiek” als ik ben, de Zeedijk te fietsen!

Ik wilde nog wat extra kilometers om op een mooi getal uit te komen en ik weet, dat zijn er precies vijf!

Inmiddels lag de andere kant van Vlissingen weer in het zicht, ik was bijna rond! Het was trouwens nog altijd mistig daar.

Na 70.01 kilometer kwam ik thuis. Blij met deze afstand! In mijn hele leven heb ik nog nooit zo ver achter elkaar gefietst! Gemiddelde snelheid: 23.58 km en max 39.20 km. In totaal zat ik 2:58:10 op het zadel en verbandde ik 2974 kcal, Hotdamn! Al zeg ik het zelf! 😀

Ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge