Sportieve doelstellingen 2017!

Paul – Van goede voornemens wil ik niet spreken, het is natuurlijk hartstikke goed om het nieuwe jaar te starten met een hoop goede bedoelingen, dat kan helemaal geen kwaad. Al geloof ik dat het er ook bij hoort dat het overgrote deel van die beste bedoelingen in de eerste drie maanden van het jaar sneuvelen. Maar ook de poging verdient lof! 🙂

ride for the roses mtb toch kustmarathon

Zo poog ik dit jaar (minimaal) twee sportieve uitdagingen aan te gaan…

Delta Ride for the Roses!

Op 10 juni wordt dit jaar de Zeeuwse editie van de Ride for the Roses gehouden. Het origineel van deze toertocht komt van Lance Armstrong, de even beroemde als beruchte (ex) winnaar van de Tour de France. Iets met op bruine boterhammen de Tour winnen…!

ride for the roses mtb toch kustmarathon

Samen met mijn vader en schoonvader heb ik mij aangemeld voor de 120 kilometer lange Ride for the Roses om zo KWF kankerbestrijding te steunen! Het zal waarschijnlijk mijn grootste afstand tot nu toe worden en dus is een beetje training in de komende maanden nodig!

Als ik nu een rondje ga fietsen zit ik meestal op een kilometer of vijftig a zestig, dat wil ik uitbreiden naar 100 kilometer. De resterende 20 kilometer doe ik dan wel op karakter, dat moet lukken!

Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging om op deze manier het goede doel te steunen!

Kustmarathon MTB-tocht!

Het tweede sportieve doel van dit jaar is er ook weer een op de fiets, deze keer alleen met een andere ondergrond en brede bandjes! Kim en ik hebben ons ingeschreven voor de Mountainbike tocht van de Kustmarathon Zeeland! Deze rit van 54 kilometer begint in Zoutelande en eindigt in Burgh-Haamstede.

ride for the roses mtb toch kustmarathon

Omgekeerd van de Kustmarathon dus! Het beloofd een mooie rit te worden, door de duinen, over het strand en de Oosterscheldekering! Ook kom je hier en daar een trap en wat paalhoofden tegen dus je kan er vanuit gaan dat je niet alleen maar op je zadel zit!

Woon-werkverkeer…

ride for the roses

Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar proberen om minimaal twee keer per werkweek naar de plaats van arbeid te fietsen. Klinkt als een makkie maar toch valt het in de praktijk, mijn praktijk, nog tegen. Boven windkracht vier haak ik al snel af en bij regen pak ik ook liever de auto. Gooi er nog een paar verkoudheidjes tegenaan en… nou ja, tel uit je winst!

Hardlopen…

Tsja, dat hardlopen. Vorig jaar was het Ă©Ă©n van mijn grootste sportieve bezigheden. Maar na de Kustloop is het allemaal tot een dieptepunt gedaald. Na het finishen van die zware halve marathon over het strand heb ik nog meegedaan aan de Lightrun van de Kustmarathon om vervolgens mijn hardloopschoenen in de kast te zetten. In die maand heb ik mijn racefiets gekocht en dat vind ik op het moment gewoon echt leuker! Je komt verder, het gaat sneller en zo zie je veel meer!

Zodoende leg ik mijzelf voorlopig geen hardloopdoelstellingen op. Ik wil het wel oppakken maar zie wel wanneer en hoe!

En jullie?

Vertel… Wat gaan jullie dit jaar allemaal doen? Ik ben benieuwd!

Ook leuk:

7 reacties

 1. Wordt de naam nu dan ook veranderd in up early en biking 😉
  Voor mij staat de marathon van Rotterdam als dikke stip in mijn agenda. Nog 97 dagen dus het begint te kriebelen.

 2. Hi Paul,

  Dit jaar heb ik een massa goede voornemens en ik hoop dat het gaat lukken. Ik ga er nog over bloggen. Qua wedstrijden heb ik ook de hele in Rotterdam en de halve in Den Haag City Pier City staan en nog een cross en een 10 km wedstrijd waar ik nog niet voor ben ingeschreven.

  Ik ben benieuwd of je nog gaat rennen in 2017. Een klein beetje bijhouden misschien voor als de fiets niet mee kan en de schoenen wel? En om samen met Kim te lopen of fietsen jullie nu samen? Misschien is samen toch al lastig met kleine kinderen.

  Groetjes,

  Dorothé
  Dorothe onlangs geplaatst…Op het nippertje

  1. Bedankt voor je reactie! Je hebt mooie wedstrijden voor de boeg! Ik zag je briefjes met goede voornemens voorbij komen op Instagram, dat zijn er inderdaad heel wat!

   Inderdaad wel verstandig om hardlopen er ook in te houden! Kijken hoe ver we komen met vrij tijd!

   Sporten doen we inderdaad zelden samen, af en toe een keer mountainbiken maar buitenom dat is het een hoop gedoe om ze naar opa en oma te brengen om even samen te rennen of fietsen.
   Paul onlangs geplaatst…Sportieve doelstellingen 2017!

 3. Sportieve doelstellingen, geen gek idee. Ik wil dit jaar wel graag weer met mijn hardloopdinnetjes een wedstrijd doen. Afgelopen jaar kon bijna niemand meer en dat was zonde. Moet vast lukken al is het maar met 1 van de club. Voor de rest leg ik niks vast om teleurstelling te voorkomen.

  Succes met trainen en leuk Kim, dat jullie ook samen gaan racen! Ik pik de laatste tijd vaak Marcels fiets en heb ontdekt dat ik (hard) fietsen ook erg lekker vind.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge