Tien dingen waar een Papa blij van wordt…

Paul – Eerlijk is eerlijk, ik ben geen doorgewinterde vader. Ik draai nu ruim 2,5 jaar mee in het wereldje en ben in dat opzicht dus nog maar een beginner, een groentje. Zoals mijn kinderen aan het begin van hun leven staan, zo sta ik ook aan het begin van mijn nieuwe leven. Het leven als vader van twee jongens van 2,5 jaar en 9 maanden.

6807a8fbcdf805dc16a2ca14da85af78

Toch kan ik zeggen dat ik ontzettend veel geleerd heb, alles gaat snel… en met snel bedoel ik razendsnel. In een waas van spelen, lachen, huilen, leren, frustreren en alle andere emoties vliegen de dagen aan je voorbij. Het is knap dat we er überhaupt nog iets van onthouden. Als ik op mijn werk op dit tempo ingewerkt zou worden was het niet goed gekomen denk ik!

Ik liep al een paar dagen rond met het idee om ook eens een lijstje te maken, een lijstje met dingen die ik bijzonder of leuk vindt aan mijn rol als Papa of aan onze kindjes. Persoonlijke dingen maar voor (stief)ouders en misschien ook wel voor Opa’s en Oma’s herkenbaar!

Nou, daar gaan we, in willekeurige volgorde;

 • Dat ik onze oudste zoon ’s nachts een keer instopte en terug op bed wilde liggen maar hij met z’n slaperige hoofd zei; Papa kusje doen!
 • Dat hij zegt “Papa zo mist” als ik weg ben geweest. Dat maakt veel goed!
 • Dat onze oudste zoon bij ons op de slaapkamer slaapt en dat eigenlijk heel gezellig is, alsof het zo hoort!
 • Dat onze baby zijn hoofdje in je nek legt om te knuffelen en je dan zijn zachte wangetje voelt.
 • Dat de oudste en de baby altijd blij zijn om je te zien en vaak ook blij met elkaar zijn. Ze kunnen het tot nu toe goed met elkaar vinden.
 • Dat de oudste roept dat Papa zijn grote mond moet houden als ik de baby corrigeer. (Tevens zeer irritant maar ergens kan ik het ook waarderen dat hij voor zijn broertje opkomt)
 • Dat kinderen echte bikkels kunnen zijn, ze hebben een doorzettings- en incasseringsvermogen waar je u tegen zegt. Dappere wezens!
 • Dat ze allebei soms onmogelijk boos kunnen worden, woest! Niet leuk maar soms ook wel mooi en humoristisch… En als je er dan om lacht moet vooral de oudste ook lachen.
 • Dat kindjes, hoe klein ze ook zijn, gaan dansen. Dat zit er al zo vroeg in en is een prachtig iets, als ze later mee gaan zingen wordt het nog veel mooier!
 • Dat ik dankbaar ben dat ik twee liefdevolle en gezonde kindjes heb mogen krijgen met Kim en dat we hier ontzettend van genieten.76c4ca53aba56684043e2ec308d6a954

Er zijn nog veel meer mooie dingen, groot en klein. Tevens zijn er ook ontzettend veel ongelofelijk irritante dingen, misschien maak ik daar later nog wel eens een lijstje van, als ik een baaldag heb. 😉

Ik was vroeger niet iemand die altijd kinderen wilde, in tegendeel. Ik wilde ze niet en had er niet veel mee. Ik deed een keer gek tegen een kind en dacht dan… En nu…?

Terwijl het kindje hoopvol keek taaide ik dan maar af. Nu weet ik wel beter, gewoon gek blijven doen, dat werkt meestal perfect!

Inmiddels wil ik nooit meer zonder ze, en zie ik mijn jongens als mijn best vrienden. Tuurlijk ben ik ook een vader en krijgen ze wanneer nodig flink de wind van voren. Dat hoort er bij, die verplichting heb je als ouder vindt ik. Zonder het stellen van grenzen en het verbieden van sommige dingen gaan kinderen het niet redden. Kijk maar eens hoe het in de maatschappij gaat, hoe vaak is het antwoord nee? Toch handig als je daar enigszins mee om kunt gaan als je het leven in trekt.

f71abc8f16112b02b7430724126a887f

Wat zijn jullie mooie momenten met kindjes, stiefkindjes of kleinkindjes?

 

 

Ook leuk:

6 reacties

 1. Och man, je hebt het nu nog zóóóó makkelijk! 😀
  Wacht maar tot die blagen groot zijn. Wacht maar totdat ze in de pubertijd komen en denken hun eigen grenzen te kunnen bepalen. Geniet van die heerlijke leeftijd die ze nu hebben. It’s not gonna last long…. Muhahahha 😉

 2. Als dat niet mooi neergepend is, weet ik het ook niet meer! 😉
  Oh, en ivm het autosleutels pakken van hierboven (in de comments): kan ook handig zijn, kunnen zij eens taxi spelen als moeder en vader eens te zot hebben gedaan (lees: teveel gezopen). Payback voor al die keren dat wij hen hebben mogen taxiën! 😀 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge