Moddertaart… anyone?

Paul – Er zijn van die dagen dat ik het allemaal even schijtbeu ben, om het beestje maar een naam te geven. Toevalligerwijs was vandaag zo’n dag, het liep allemaal net niet…

Ik ben al drie dagen verkouden, ik ben niet op mijn best onder een luchtvochtigheid van 95%, we hebben in de hal van onze woning te kampen met een mottenplaag, de jongens waren moe en dus heel lief maar o zo vervelend en het regende… bijna de hele dag… regen!

1466704526963

Gelukkig ben ik de dag alsnog redelijk doorgekomen. De mottenplaag vindt zijn oorsprong vermoedelijk in de kruipruimte van onze woning, daar kom je dus niet een-twee-vier bij… Ik heb de afgelopen dagen alles wat als open verbinding naar die kruipruimte gezien kan worden vol gekliedert met kit zodat ze daar niet meer doorheen kunnen. De beestjes zitten nu al veel minder in huis maar ze zijn helaas niet verdwenen. Ik heb er ook best veel dood moeten maken, eigenlijk doe ik dat nooit… zelfs muggen dood ik niet. Maar er speelt ook een ander belang mee… dat van mijn kindjes… en als er per keer 50 motten in het halletje zitten… Tja… (sorry Boeddha!)

Na het eten en het douchen en naar bed brengen van de jongens was het droog en ging ik even lekker mountainbiken, even de baaldag eruit fietsen! Toen ik met mijn fietskleding beneden kwam regende het al weer… Maar ik dacht, ik laat mij niet kisten door een beetje regen! We hebben wel voor hetere vuren en nattere zomers gestaan.

1466704381571

Dus, hoppa, op de trappers staan en gaan. Lekker door de polder gefietst, wel warm en benauwd maar af en toe door een plas rijden gaf verkoeling, ik heb geen spatborden dus dat wil wel! Toen op het gemakje richting het bos, ik had de hoop dat het lekker nat was, een beetje blubber maakt het toch net wat leuker.

1466704428804

Dat was zeker het geval, veel grote plassen, modderpoelen en een grote mist van optrekkend vocht tussen de groene bomen, alles, maar dan ook alles was compleet verzadigt door de overvloedige regenval en ik, ik stoof er doorheen! De blubber vloog mij om de oren en ik was al snel aan de zee-kant van het bos, even een stukje asfalt en dan het strand op, bijna niet te doen omdat het zand erg mul was, flink doortrappen en zo veel mogelijk naar achter leunen en ik kwam er net doorheen.

1466704908951[1]

Sowieso was het niet verstandig lang aan zee te blijven, er hing een dreigend buitje wat mij liet horen dat het serieus was, onweer plofte over het water als een waakhond die liet merken, tot hier en niet verder. Tijd om te zorgen dat ik niet meer het hoogste punt zou zijn als hij het vasteland zou bereiken, maar weer het bos in om nog een beetje moddertaart te happen.

1466704405852
Kwam deze in de polder tegen… Geen toegang zegt u?

Moet zeggen dat ik tussen het hoge gras enzo wel een beetje met samengeknepen billen fiets, voor brandnetels maar ook voor teken… Je zal er maar een treffen die je de ziekte van Lyme geeft… Dat is alles behalve rozengeur en wodka-lyme… 😉

1466704475446

Zachtjes aan was het tijd om richting startpunt te gaan, nog even door het pitoreske Ritthem waar Kim en ik getrouwd zijn en waar mijn broer woont. Even afgestapt om zijn nieuwe tattoo te bewonderen en toen, hup naar huis, bloggen, TV kijken, douchen en naar bed! En ik ben weer vrolijk, dankzij een rondje blubber!

Bedankt voor het lezen! Zijn jullie nog wezen sporten vandaag?

Ook leuk:

6 reacties

  1. Haha, nee. Ik lig languit te suffen op de bank en jou blog te lezen met een baldadige baby op de achtergrond die Peppa Pig zijn huisonderdelen in de rondte smijt. Gisteren wel gelopen! Ik denk zaterdag weer. Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge