Een kijkje in… De tuin van deel II.

Paul – Eigenlijk zou ik dit blog op het moment dagelijks terug kunnen laten keren, elke dag met nieuwe foto’s van “ons” stukje groen. Ik moet zeggen dat ik het met recht pleuresweer vindt. Pardon my French, maar ik ben geen voorstander van de combinatie warm en vochtig.

De pruim. Alweer flink gegroeid.
De pruim. Alweer flink gegroeid.

De flora en fauna daarintegen, vindt het heerlijk! Groeizaam weer, zegt men dan en dat is het! Alles schiet uit de grond alsof het niks is, knoppen schieten open en ontpoppen zich tot mooie bloemen, groen blad wordt groter en groter en zelfs de on(gewenste)kruiden knallen overal tussendoor! Ik zou het gras haast om de dag kunnen maaien en de buxusheg elke week kunnen snoeien, oke, dat laatste is overdreven maar het gaat hard in de tuin van Early Up And Running! En mij hoor je, over het algemeen, niet klagen! Alleen als er ineens veel werk achter elkaar is in de tuin of wanneer de oudste voor de zoveelste keer de kiezelsteentjes door de hele tuin heeft geslingerd. Op een of andere manier moeten die steentjes altijd onderdeel uitmaken van zijn spel.

Dit is volgens mij onkruid maar wel mooi!
Dit is volgens mij onkruid maar wel mooi!

Maar verder kan ik er van genieten… niet zo zeer van het onkruid maar wel van de rest, als ik een rondje door de tuin doe en dat doe ik in deze periode elke dag dan is echt alles groen! Overal zie ik beestjes, hard aan het werk om hun deel van de biotoop in stand te houden, bijen, wespen, muggen, vliegen, vlinders, van alles!

Alle knopjes zijn tot bloesem geworden en de bloesem maakt plaats voor vruchten. Inmiddels zijn de meeste al in hun eigenlijke vorm en dus goed te herkennen… Alleen de kleur die we er bij verwachten ontbreekt nog! Gelukkig is ook daar aan gedacht en knapt de zon die klus voor ons op!

Een aardbei in wording.
Een aardbei in wording.

Er is ook wel iets waar ik mij een beetje zorgen over maak… De Meidoorn. Deze stekelige vriend heb ik afgelopen jaar voor de eerste keer niet terug gesnoeid, ik las namelijk op internet dat ze nooit hoger dan 5 a 6 meter worden. En, jullie weten net zo goed als ik dat als iets op het internet staat het waar is!

Nu zitten we dus met een Meidoorn die naar mijn mening hoog is, nog geen 5 a 6 meter hoor maar toch… Denk dat ik hem na de zomer toch weer snoei want als er volgend jaar nog zo’n lengte bij komt is hij mij de baas.

Bloemetjes van de aardbeienplant.
Bloemetjes van de aardbeienplant.

Onze tomatenplant, gekocht bij de Aldi heeft al veel tomaatjes gegeven, onze oudste is er gek op en mag ze eten als ze rood zijn. Hetzelfde geld voor de aardbeien bij ons en bij Opa en Oma. Hij is gek op eten en als je tijdens het spelen in de tuin zo eten uit de planten kunt toveren, dan neigt dat toch wel naar perfectie!

Gelukkig voelt hij goed aan wat je wel en niet mag eten. Al heb ik hem wel eens betrapt met een kiezelsteentje in z’n mond… Weer die kiezelsteentjes!

1465689108580
De tuinman!

In onze bramenstruik, die is ongeveer 1.70 mtr. hoog zitten ontzettend veel bramen dit jaar en nog steeds komt er bloesem bij! Dat wordt bramenjam deze herfst! Ze komen trouwens in de hele wereld voor en worden vaak als onkruid gezien omdat ze de neiging hebben te woekeren.

Braampjes
Braampjes

Vorig jaar hebben we van mijn moeder een stekje van haar Passie Flora gehad, inmiddels heeft ze hem zelf niet meer omdat de tuin verbouwd is maar bij ons doet hij het goed, dit jaar zitten er voor de eerste keer knoppen in, als ze open zijn zal ik er een foto van maken, echt prachtige bloemen!

1465688917661
Heel verschillend maar ze leven zonder problemen naast elkaar. Moeten we ook eens proberen! 😉

Tot zover weer mijn ronde door de tuin! Natuurlijk, ahum! heb ik ook nog gesport, ben op de mountainbike naar het werk geweest, 29 warme maar best snelle kilometers! Zo, heb ik ook de lezers die wel van sport maar niet van tuinen houden bedient! 😉

Bedankt weer, voor het meelezen!

 

Ook leuk:

4 reacties

    1. Hé Bonsje… ik was helemaal vergeten te reageren… Dat kan natuurlijk niet! Maareh, ik zie wel eens van die grote potten met allemaal mooie grassen enzo op een balkon. Dat is prachtig, wuift zo mooi en is lekker groen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge