Steps to stay cool!

Paul – Wat leven we in een wondere wereld, een wereld waarin we zo veel hebben dat alles gewoon is. Een wereld waarin de grootste rampen binnen een paar dagen naar de achtergrond verdwijnen en klein leed en groot geluk vaak vergeten worden.

Soms is het moeilijk om in deze wereld je cool-mode actief te houden, hoe blijf je bij jezelf en hou je dat ook vol in lastige tijden. Niet altijd makkelijk! Zo verlies ik vaak mijn cool rond de nachtdiensten, ik ben dan moe en wil niet te veel gedoe aan mijn hoofd. En met gedoe bedoel ik echt geen wereldse problematiek hoor, ook kleine dingetjes kunnen aangemerkt worden als gedoe.

De afgelopen jaren heb ik mijn leven redelijk drastisch omgegooid, met hulp van velen en door zelf hard te werken ben ik de weg ingeslagen die mij hopelijk een betere versie van mijzelf zal maken. Ik kan je vertellen dat dat vaak moeilijk is maar met een sterke wil is haast niks onmogelijk.

cbe7ee76604dbb15a6418d1dc4020a2e

Hoe komt het dan toch dat je soms toch je geduld verliest en je coolness kwijt bent… omdat je moe bent, omdat je ook maar een mens bent, tuurlijk, dat is waar maar het zijn net zo goed smoesjes!

Als mens zijn we in de basis oppermachtig, we kunnen onze natuur naast ons neerleggen, door vele duizenden jaren oefenen en omvormen onze instincten overwinnen… En toch, is het knap lastig om controle te krijgen over je geest. En dat terwijl dat een van de grootste overwinningen in je leven zou kunnen zijn.

Hoe krijg je die aap in je hoofd rustig, hoe zorg je er voor dat hij niet alle kanten op springt, schreeuwt en… er voor zorgt dat jij mee schreeuwt?

Ik kan niet voor een ander bepalen hoe het moet, maar wel voor mij zelf. En daarmee heb ik meteen een belangrijk punt, laat een ander vrij en accepteer ieders mening maar durf het ook net zo goed naast je neer te leggen. Laat je niet verleiden mee te gaan in de negativiteit van een ander! Alleen dan leer je je ware ik kennen, niet onderbroken door het zwarte gat van een ander, dat al jouw energie wegslurpt.

d68533191e7675e418d6d6ad2b0c6702

Daarnaast probeer ik zo zuiver mogelijk te leven: Ik sport, ik rook niet, drink niet, eet overwegend gezond en doe mijn uiterste best voor iedereen aardig te zijn. Dat laatste is nog het moeilijkst want ik ben van nature niet altijd even sociaal.

Probeer alles wat je doet met aandacht te doen, luister echt naar iemand, neem de tijd voor je kinderen en luister echt naar ze. Zie de mens achter de persoon. Ik zie veel mensen die een ander behandelen aan de hand van een mening of gebeurtenis. Probeer verder te kijken. Behandel kinderen als mensen en dieren als gelijken, toon begrip voor situaties waar je in eerste instantie geen begrip voor hebt. Zoek naar een punt waar je compassie bij voelt, dan zul je voelen dat je hart zachter wordt!

d739ce09bec42b9bc5470834e99b06e5

En… probeer sterk te zijn, blijf wie je bent, het is goed om flexibel te zijn en mee te denken maar niet om jezelf anders voor te doen voor het gewin van een ander. Dat betekend dat je van tijd tot tijd nee zegt, geen probleem… Nee is ook een prima antwoord en in tegenstelling tot wat er vaak van je verwacht wordt hoef je die nee echt niet altijd te verantwoorden. Daarnaast vertelde de Boeddha al; Silence is sometimes the best answer.

Lukt mij dit altijd? Absoluut niet… ik ben maar een mens en ben ook wel eens moe! 😉

Bedankt voor het lezen en… try to keep your cool!

Ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge