Vakantie – deel II

Voor wie bij het zien van de titel denk dat ik nu ga vertellen dat we een vakantie gevonden en geboekt hebben … Helaas!
En mocht je nu denken: Oh, komt ze weer met haar vakantie overpeinzingen. Uh- ja … Je kan deze dan beter even skippen.

Want inderdaad – hier ben ik weer met mijn vakantie overpeinzingen.
Het is iets wat me bezighoudt, de hele dag door.

hmmmmm - vakantievakantievakantievakantie ...
hmmmmm – vakantievakantievakantievakantie …

Ik zou vandaag ook kunnen schrijven over mijn hardloopavontuur van afgelopen zaterdag – maar dat was wederom geen succes verhaal. En die dramatische hardloopverhalen van mij blijven ook niet leuk (toch?!)
Ik zou kunnen vertellen hoe ik de afgelopen dagen weinig spannends uitvoerde – want: regen, Paul werken, vriendinnen druk en einde van de maand (a.k.a. geld op). Of over hoe ik heel veel luiers heb verschoond, de vaatwasser meerdere keren in en uit heb geruimd, bergen met was heb weggewerkt, zelfde hoeveelheid autootjes heb opgeruimd en hoe ik godzijdank op zondag de ochtend kon aanschuiven voor een heerlijk ontbijt bij mijn mam en (stief)pap.

Maar ik kies er voor om mijn vakantie stress met jullie te delen 😉
MIJN ja – want Paul die is het al 10 keer beu haha.
Dat ik hele avonden gefrustreerd zit te scrollen op mijn laptop – verscheidene accommodaties mail en hem steeds vragen stel over potentiele vakantieadressen, dat hoeft voor hem niet zo 😉

Zou kunnen dat je nu denkt: Machtig mens, heb je nu nog geen vakantie gevonden? Zijn jullie dan van die zeikerds? En daarop kan ik alleen maar volmondig: ‘JA’ zeggen.

Zoals ik al eerder schreef is Paul niet echt een vakantieganger. Hij gaat echt voor mij. ‘No pressure’ verder 😉
Maar goed – dat maakt wel dat ik iets wil vinden wat aan onze verwachtingen voldoet. En onze verwachtingen zijn dus vrij hoog. Eigenlijk willen we niets aan luxe inleveren, we willen een tv (ja sorry hoor, hoe krijg je anders rust als je op vakantie bent met een peuter?) of wifi in ons huisje. (de IPad is ook goed ;))
We willen de ruimte … de inrichting moet er een beetje leuk uitzien. We willen in een leuke omgeving zitten, met rust als we willen maar ook gewoon wat grote steden in de buurt…
Een zwembad, speelmogelijkheden, andere gasten (met kids – potentiele speelkameraatjes in de buurt) en een zonnetje. Het moet in een bepaalde periode zijn. En oh ja – en een huisje. Geen stacaravan of tent ofzo.
Maar misschien nog wel het belangrijkste – het moet betaalbaar zijn.
Als ik het zo zie klinkt dat best snobistisch. Best wel behoorlijk …
Maar kom op, we gaan een half (misschien wel meer) maandsalaris uitgeven om een week weg te zijn. Mogen we dan alstublieft wat eisen stellen?! 😉

We want it all - onmogelijk
We want it all – onmogelijk

Al die eisen komen trouwens niet helemaal uit de lucht vallen hoor – want naast dat we gewoon wat noten op onze zang hebben, hebben we ook niet zo geboft met voorgaande vakanties… En met dat nog vers in het geheugen … (Vroeger was ik niet zo moeilijk hoor, wat vakanties betreft. Maar met kinderen weg is ‘a whole different ballgame‘ ;-))

Maar goed, ik ben er wel al achter dat het met ons eisen pakket gewoon niet heel erg makkelijk is om een vakantie te vinden. (Volgens mij heb ik ondertussen echt alle campings/vakantiehuizen en vakantieparken in heel Europa gehad :-P)
Hoe doen anderen dat dan? Zijn wij dan echt zo erg? Of kunnen die ‘anderen’ gewoon heel erg goed zoeken?
Want zoeken – dat heb ik wel gedaan hoor! Bijzonderplekje.nl is tot nu toe wel echt de topper! Daar heb ik tot nu toe wel wat potentiele adressen gevonden … Binnenkort dan maar echt de knoop doorhakken!!

Heb jij al een vakantie geboekt? Ben benieuwd!
Oh – en tips zijn nog steeds welkom hoor 😉

To be continued …

X Kim

Ook leuk:

6 reacties

 1. Het boshuus op Landgoed Molecaten bij de Veluwe is erg leuk.
  Vakantiepark aquadelta van de Roompot in Bruinisse, ideaal met 2 ukkies????

 2. Nou dat kan ik me helemaal voorstellen Sandra! De afgelopen jaren waren wij ook op dat soort parken in Nederland!
  Echt prima en leuk hoor!
  Maar wou dit jaar zo graag wat verder weg ????
  Ach …. We zullen zien! ????
  Thanx voor je tips in ieder geval!

 3. Als ik een tip mag meegeven: Marche in Italië 😉 Wij zijn ook zulke veeleisende f*ckers, we want it all en het liefst voor een deftig bedrag 😀 Maw: geen 2 maandlonen, want als je sommige bedragen soms ziet staan…
  Wij gaan ieder jaar naar die streek en huren daar iedere keer een privé-woning (wij zijn lekker asociaal op vakantie 😀 ) mèt zwembad voor een schappelijke prijs. In andere streken en/of landen betalen we al gauw het dubbele. Maar er zijn heus genoeg vakantieparken in de streek als je zoiets zoekt. Of omgebouwde boerderijen.
  Altijd goed weer, nog niet tè veel aangetast door toerisme, goedkoop, lekker eten en een mega prachtige omgeving. Echt een aanradertje 😉

 4. Oh ik heb eens zitten kijken Anneke, en dat ziet er inderdaad erg geweldig machtig mooi uit, dat La Marche!
  Maar is dat niet ook geweldig machtig ver rijden?
  We gingen gister met 2 kids naar Rotterdam (1,5 uur van ons huis ;)) en dat was al een uitdaging ????

  1. Hahahaha! Geloof mij, met die 3 van ons is een kwartier in de auto soms al een uitdaging 😀
   Het is inderdaad nogal ver… wij doen er een 14-tal uurtjes over eer we op onze bestemming zijn. Maar we rijden wel altijd ’s nachts zodat de koters kunnen slapen ondertussen 😉 En het stuk dat we dan nog overdag moeten rijden wordt er afgewisseld tussen de tablet, een boekje lezen, kleuren, tekenen, filmpje kijken, spelletje spelen, … Lukt best, hoor 😉 Dit jaar doen we de terugkeer in 2 keer. In het noorden van Italië doen we nog een paar daagjes vakantie bij. Breekt de rit een beetje.
   We doen het al sinds de jongste 4 is. En als wij het kunnen overleven met hem zo jong en zo lang in de auto… 😀 😉

 5. Hahaha Anneke!!
  Maar wat een goed vooruitzicht!! Heerlijk joh.
  Ik denk voor ons nog een heel klein beetje ver nu, ze zijn straks 3 en 1…
  Volgend jaar staat de vakantie al vast – maar daarna wordt het toch echt Italie denk ik! Kan niet wachten ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge