Take it easy

Well, I’m a-runnin’ down the road tryin’ to loosen my load
Got a world of trouble on my mind

Take it easy, take it easy
Don’t let the sound of your own wheels Drive you crazy
Lighten up while you still can
Don’t even try to understand
Just find a place to take your stand
And take it easy

Ken je dat? Dat je zo’n periode hebt dat je je druk maakt om alles? Dat je maar loopt te malen? Tegen beter weten in – want je weet dat je met piekeren geen reet op schiet ????

Waarschijnlijk ken je het wel … Zo niet – lucky you! Vertel me alsjeblieft je geheim!

Mijn pieker hoofd ;-)
Met ‘mijn hoofd’ in de duinen – 1 van de betere plekken om je hoofd leeg te maken!

Ik zit in zo’n pieker periode. Er spelen wat dingen waar ik me druk om maak en die dingen zijn dan heel – ik zal nog net niet zeggen ‘alles’– bepalend. Ze spoken rond in mij hoofd, planten irritante zaadjes in het kwabje van mijn humeur en stoken mijn zelfvertrouwen tegen me op. Grrr!

Dingen beginnen een eigen leven te leiden en een mug wordt een olifant. En hoewel sommige dingen waar ik me druk om maak best reële zaken zijn, weet ik heel goed dat er over piekeren mij helemaal niks oplevert.
Waarom er dan niet mee stoppen? Tja – als het eens zo makkelijk was!

Stom is dat eigenlijk he?! Onze gedachten zijn helemaal van ons, van ons alleen, een vrijheid – een rijkdom. Maar toch hebben de meeste mensen er weinig controle over. Why?
Een te grote vraag voor mij om te beantwoorden – maar soms vraag ik me het wel af!

image

Even terug naar de quote boven aan dit blog – die komt uit Take it Easy, van de Eagles.
Echt een top nummer, vinden wij hier allemaal. (Luister de live versie eens!)
En hoewel het nummer ook over vrouwen en liefde/lust gaat, vind ik bepaalde zinnen er uit heel pakkend.

Dont let the sound of your own wheels drive you crazy!

Een hele goede voor mij en ik doe echt mijn best. Maar zoals Rome niet op 1 dag gebouwd is, zo zal ik er ook nog wel een tijdje over doen om te leren om minder te piekeren. Als het ooit al lukt ????

Gelukkig zijn er wel dingen die me (even) afleiden van het piekeren – een knuffel/kus/lach van mijn kindjes – een mooi liedje op de radio – Paul die mij weer even met beiden benen op de grond zet – hardlopen – en even lekker naar buiten. Ik kan zo genieten van Zeeland – de zee, de duinen, de wind en het weidse landschap. Daar wordt zelfs mijn ‘piekerstem’ even stil van!

Ben jij ook zo’n piekerkont? Of meer een mindfull-leef in het moment-type?

X Kim

Ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge