Paas plannen

Even iets anders dan anders. Ik heb namelijk een tip voor jullie vandaag. Iets wat met je met de Pasen kan gaan doen met de kids, of daarna, dan kan t ook nog 😉

Ik vind de dagen soms best wel lang duren met 2 kleine kinderen en ben daarom t liefst op pad (erg? ????). Alweer een tijd geleden vertelde iemand mij over Hof Poppendamme.

We gingen er naar toe en … Ik was om! Heel vaak zijn kinderspeelplekken vooral leuk voor… Euh, kinderen. Maar Hof Poppendamme is ook als ouder absoluut geen straf!

Ze zijn gevestigd in het pittoreske Poppendamme, wat onder Grijpskerke valt. En elke dag (ja echt, elke dag) geopend vanaf 10 uur, dus zelfs op de zondag of de maandag kan je er terecht! Dagen waarop andere speelplaatsen vaak dicht zijn.

Het is er super ruim opgezet, want het is een omgebouwde boerenschuur met een flink stuk land er om heen. Altijd voldoende parkeerplek en voor ieder wat wils. Binnen is een hele grote speelplaats met van alles en nog wat, loopfietsen, garages, auto’s, verkleedkleren, keukentjes, grote LEGO blokken, kruipdoor-sluipdoor routes en ook nog wat educatieve dingen met bijen als onderwerp. (Hof Poppendamme zit naast een imkerij, ook een bezoekje waard als je er toch bent) Er is een bioscoop ingericht met Klipan banken (wie kent ze niet?!)  En dat alles met het thema ‘bij’ en van hout.

Om de speelplaats heen staan tafeltjes waar je als ouder lekker kan zitten en een oogje in het zeil kan houden, terwijl je iets van de kaart besteld en een boekje leest.

Geen foto van de speelplaats zelf, want er waren heel veel kindjes die ik niet ongevraagd op de foto wou zetten.
Geen foto van de speelplaats zelf, want er waren heel veel kindjes die ik niet ongevraagd op de foto wou zetten.

Dan heb je buiten ook nog een super grote zandbak met een speeltoestel en een wip, waar omheen ook weer veel tafels staan zodat je lekker kan zitten. Enige nadeel is hier, dat er in de zomer aardig wat bijen en wespen zijn, maar dat is misschien inherent aan naast een imkerij gevestigd zijn 😉 Om de hele schuur heen kan je lekker rennen (nou ja, de kids alleen denk ik ;)) en er is een ingebouwde trampoline, een vuurplaats en een kabelbaan.

Hier het zelfde, veel kindjes, dus geen foto van de grote zandbak, wel van de vuurplaats.
Hier het zelfde, veel kindjes, dus geen foto van de grote zandbak, wel van de vuurplaats.

En om het nog beter te maken… Het tweede deel van de schuur is omgebouwd tot restaurant. Helemaal in 70’s stijl met retro meubels en indrukwekkend door het enorm hoge plafond.

Overdag kan je er lekker lunchen of borrelen en ook Savonds kan je er lekker eten! Super, vooral voor kindjes die niet stil kunnen zitten (zoals die van ons) en zelfs aan baby’s is gedacht, want er staan meerdere boxen.

Ze hebben een aantal glutenvrije dingen op de kaart staan, lekkere biologische sapjes van schulp, speciale kindergerechten en heerlijke taartjes van Honeypie (dat zit in Middelburg, ook een aanrader trouwens). En ik zag dat ze tijdens de Pasen zelfs een speciale paasbrunch serveren!

Mocht je eten voor de allerkleinste vergeten zijn, ook geen probleem, Olvarit staat ook op de kaart. En zelfs aan luiers is gedacht, deze liggen in allerlei maten voor je klaar in de verschoonruimte. (Wel die van jezelf meenemen voor de zekerheid hoor, soms als het druk is zijn ze wel eens op.)

Ik geloof dat ik nog wel een tijdje door kan gaan, maar er is werk aan de winkel. Zo’n paasbrunch bereid zichzelf niet ???? (Al mogen we bij schoonouders en ouders aanschuiven Hihi, we kunnen natuurlijk niet met lege handen komen)

Oh en nog een laatste tip, als je naar Hof Poppendamme gaat (doen!), trek iets luchtigs aan, het is er altijd vrij warm. ☺️ En voor de hardlopers onder ons, de omgeving is ook heel mooi, perfect om een rondje te rennen!

Have fun en een fijn paasweekend!! ????

X Kim

Check www.hofpoppendamme.nl voor details

Ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge