de 29 jarige fase…

Paul – Het leven van een mens, ik spreek even namens ons allen, bestaat uit fases, sommige gaan (snel) voorbij en anderen duren zo goed als je hele leven.

Ik ben 31 jaar en heb een vrij langdurige fase achter de rug, denk dat hij pak ‘m beet 29 jaar geduurt heeft. In die fase was ik anti-sport. Waar mijn klasgenoten fanatiek gingen voetballen in de pauze bedankte ik vriendelijk voor de eer om mee te spelen. Soms, heel soms deed ik mee en veinsde ik het enthousiasme wat mij bij voetbal leek te horen… Mijn vader houdt wel van het balspel dus de zondagavond was vroeger gevuld met Studio Sport, daar zag ik hoe het hoorde.

Maar goed, dat was dus nep. Zie het maar als zoeken naar een identiteit.

Het enige leuke aan gym op de basisschool vondt ik apekooien. Maar dat kwam achteraf gezien denk ik vooral omdat we dat altijd de laatste les voor de vakantie deden.

1458560575524.jpg

Uiteindelijk bleek mijn identiteit te bestaan uit een aantal ingrediënten maar kwam het sport deel er niet in voor. Dat bleef zo, op de middelbare school had ik een plausibele rede om vrijstelling te krijgen voor lichamelijke opvoeding. Er viel een last van mijn schouders! Die schouders hadden deels door mijn “sportallergie” trouwens wel last van een beroerde motoriek en overgewicht.

Toen kwam de onvermijdelijke stap tijd… veel tijd voor van alles maar sporten kwam niet in mij op. Toch gek omdat ik toen echt tijd zat had! Gemiste kans, denk ik nu wel eens maar toen reed ik liever rondjes over onze boulevard en langs de doordeweeks immer verlaten kroegen.

Vervolgens brak de “huisje, boompje, kindjes” fase aan en kregen we het razend druk. Zo druk ben ik nog nooit geweest. En wat denk je… Mijn anti-sport fase liep ten einde. 29 jaar de tijd om met volle overgave een beer van een conditie op te bouwen en ik deed er niks mee…

1458560466429.jpg

Nu hebben we altijd wel iets te doen en moeten we hardlopen inplannen… en vindt ik het geweldig om hard te lopen! Ik voel me beter, ben al 11 kilo lichter en voel me goed als ik loop. Het geeft energie en motiveert om verder te gaan!

Mijn plan is om na de zomer of in de lente van 2017 een halve marathon te lopen… iets wat in mijn ogen vroeger alleen voor idioten weggelegd was. Typisch al zeg ik het zelf!

ae2bddcb031d3104ca65033e8d78e101.jpg

Een uitspraak van Boeddha luidt; When the student is ready, the teacher will appear! Met andere woorden… als je er klaar voor bent komt het naar je toe.

Zo is het misschien ook wel met hardlopen, als je er klaar voor bent komt het op je pad!

Hoe dan ook… Ik ga een rondje lopen! Jullie ook?!

screenshot_2016-03-21-12-44-52-1.png
Het rondje ging lekker door de Zeeuwse polder!

 

Ook leuk:

2 reacties

 1. Heel leuk en herkenbaar verhaal, alleen bij mij gold bovenstaande voor de afgelopen 10 jaar. Daarvoor wel 10 jaar fanatiek gesport (voetbal en vechtsport), maar nadat ik ging studeren en de keuze tussen 2/3 keer per week voetbal of 2/3 keer per week naar de kroeg niet zo heel moeilijk weer was niet meer gesport. Tel daarbij het roken op (nu 5 weken gestopt) en je kunt je voorstellen hoe mijn conditie was 😉

  Nu loop ik sinds 12 weken hard, omdat we op het werk het geweldige idee hadden om mee te doen met de Business Estafetteloop van de marathon van Rotterdam. Het lopen is nu wel echt onderdeel van mijn leven geworden en wordt dus ook overal mooi tussendoor ingepland. Waar ik 10 jaar geleden niet meer aan sport moest denken, kan ik het nu niet meer wegdenken uit mijn leven.

  1. Jeroen; Bedankt voor je reactie! Wat collega’s allemaal teweeg kunnen brengen! Leuk idee, meedoen aan de estafetteloop.

   Goed dat je het sporten weer opgepakt hebt en helemaal goed dat je gestopt bent met roken! Dapper!

   Uiteindelijk denk ik dat je vaak de beste keuzes kunt maken als je allebei de opties van dichtbij hebt kunnen bekijken… we weten hoe het is om a-sportief te zijn en nu kiezen we voor een sportief, gezond leven! Keurig toch! Groet, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge